dimecres, 7 d’abril del 2010

Olot negre!

Un any mes, l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot ens sorprèn amb una magnífica programació de l’”Olot, temps de paraules” que es desenvoluparà al llarg del mes d’abril, per emmarcar la diada de Sant Jordi i el lliurament del premis Ciutat d’Olot.

En aquest cas, el tema triat és el gènere negre, el giallo, les novel·les de detectius, policíaques o de lladres i serenos!


Com que potser és el gènere més popular de la literatura contemporània, suposo que l’èxit està garantit (malgrat que decisius esdeveniments futbolístics contraprogramin la celebració d’algun dels actes...). Tot i així, com cada any -però potser en aquest cas més- la qualitat del programa se’l mereix.

Xerrades de grans estudiosos o entesos en el tema (Jordi Canal, Paco Camarasa, Carles Quílez...), escriptors d’aquí amb un èxit consolidat (Andreu Martín, Josep Torrent, Albert Villaró...) i fins i tot novel·listes de ressò internacional (Donna Leon, Massimo Carlotto, Petros Márkaris...).


Actes complementaris, com les sessions de la filmoteca (La gran dormida, La jungla d’asfalt...), un Estilliterarilliure especial, exposicions diverses sobre el tema...

En fi, un cartell ric i inacabable. Els organitzadors, a més, han editat un llibret amb tota la programació i han obert una pàgina web www.olotnegre.cat per informació i gaudi de tothom.


Felicitats, doncs, i que sigui un gran èxit.

I no us perdeu el lliurament dels premis Ciutat d’Olot el dia 17 al Teatre Principal a dos quarts de nou!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada