dimecres, 16 de juny del 2010

Pretorians

S’ha de ser molt entès per treure l’entrellat de tota aquesta història.

El cas és que éque s una història no fa gens de bé a la democràcia (sí: quan parlem “dels polítics”, estem parlant de la democràcia en aquest país!). Suposo que, per als implicats,  el tema és intentar fer bullir l’olla i que tothom surti esquitxat!: d’aquesta manera, com que predomina allò de “qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra”, com que han aconseguit muntar una mena de “totuum revolutum” (tothom hi està emmerdat, no hi ha un pam de net), els veritables culpables queden deslliurats de la seva culpabilitat...

I no és així! M’hi rebel·lo: no tothom és igual. I aquesta és la grandesa de la democràcia!

Els que han traït el país, els que s’han aprofitat de la democràcia per enriquir-se, per col·locar els seus, per remenar les cireres..., que donin la cara, que expliquin la veritat, que se sàpiga. I, sobretot, que no emboliquin tothom.

Alavedra junto a Pujol en 1997. | Efe

Em vénen aquestes breus reflexions arran d’unes converses del cas Pretòria que he llegit a Esquerra Nacional. Les transcric perquè no se m’oblidin i perquè em semblen prou significatives, encara que els interlocutors no passin de ser uns xoriços!

Alavedra: «Avui he menjat amb el Mas, i uns quants d’aquells que li fem la cort econòmica, i llavors el tio diu que avui el diari dóna unes xifres de finançament que el deixarien bastant en pilotes, està molt preocupat.»
Prenafeta: «Que deixaria bastant en pilotes a qui?»
Alavedra: «A ell i a CiU, perquè és una xifra forta, i jo li dic escolta Mas però tu, sigui una xifra forta o no, has de dir que no es compleix l’Estatut».


 

No deixa de ser la conversa entre dos xoriços captada per la policia, però el cert és que, poc després, amb un finançament encara millor que el que comentaven, arran de la fermesa d’Esquerra i d’en Puigcercós, la resposta d’en Mas coincidia exactament amb el que deia l’Alavedra: no compleix l’Estatut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada