divendres, 23 de juliol del 2010

Cap passa enrere!

Avui el Ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat una declaració i una moció i n’ha desestimat una altra.


La declaració de què s’ha donat compte era el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional perquè no havia respectat la voluntat del poble de Catalunya que havia signat en el seu moment l’equip de govern del PSC-ApG. Evidentment, si ens ho haguessin demanat, ens hi sumàvem.

En segon lloc, el Ple ha aprovat la moció presentada pel grup de Convergència i Unió de suport a la mobilització del poble de Catalunya pels carrers de la capital, el 10 de juliol, i en favor de la consideració de nació i del dret a decidir dels catalans. A banda del grup que la presentava, hi han votat a favor la majoria de regidors del PSC, el d’ApG i els dos d’ERC: evidentment, no ens fa res donar suport, en pro de la unitat, a iniciatives que provinguin d’altres grups.

El tema del dia, però, ha arribat quan el grup d’Esquerra hem presentat la moció per demanar al Parlament de Catalunya la convocatòria d’un referèndum sobre la independència de Catalunya.

De res no ha servit, insistir en la idea que es tracta d’una qüestió de democràcia, de consultar al poble què vol ser quan sigui gran; de res no ha servit apel·lar al que els regidors havien votat quan s’havia presentat la iniciativa de fer una consulta popular a Olot; de res no ha servit insistir en la idea que no es tractava de proclamar la independència, sinó de deixar que el poble s’expressi...

Què vol dir “dret a decidir”, doncs? Per què apel·lem a la voluntat del poble de Catalunya, doncs?


Els arguments del PSC: “No podem enganyar la gent fent-los creure que una cosa és possible quan no ho és”.

Els arguments de CiU: “Ara no toca!”

Els arguments de PxC: “És un tema que no ens interessa.”

Els arguments del PP: “Cal seguir la constitució espanyola.”

Només ApG ens ha fet costat. La resta: CiU, PxC i dos regidors del PSC s’han abstingut. La resta del PSC i el del PP hi ha votat en contra.


Deixem de banda els independentistes de saló, de cap de setmana o de cor... Nosaltres no farem cap passa enrere!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada