divendres, 3 de setembre del 2010

Posició d'ERC sobre el Firalet

Ara que tothom en tira floretes, des del grup municipal d'Esquerra-Olot, hem pensat que no estava de més explicar per què no estem d'acord amb les obres del Firalet. Aquí teniu els arguments:


Finalment, després de quatre anys, s’han acabat les obres del Firalet. Pensem que és un bon moment per tornar a explicar la postura que ha mantingut la secció local d’Esquerra sobre aquesta reforma.

Quan es va aprovar el projecte, ja fa una colla d’anys, els representants del grup municipal d’ERC hi van votar a favor. Sobre el paper, ens semblava un disseny molt interessant. De fet, la imatge final no dóna peu a discussió: la foto actual del Firalet és una obra d’art.

En el moment, però, que es va presentar el projecte definitiu, ja vam veure que una obra d’art no era el que més convenia a un passeig que necessitem viu i actiu per a la ciutat. Ens convenen espais que dinamitzin el centre, no pas obres de postal.

Deixant de banda els problemes constructius, també vam observar que el cost total de les obres seria elevadíssim; molt per sobre del que costaria un passeig menys artístic però més útil.

Des del primer moment ho vam expressar, exposant les nostres posicions i, per descomptat, votant en contra de les propostes que es presentaven en els plens municipals. Evidentment, la nostra posició minoritària no tenia res a fer contra la posició gairebé unànime de tots els altres grups en aquestes votacions.

S’haurà de veure com evoluciona el Firalet un cop estigui a ple rendiment, el seu ús diari, per donar la raó als uns o als altres. L’obra ara ja està feta i no val la pena lamentar-nos-en. Hem de mirar que funcioni tan bé com es pugui.


El tema, però, és que aquesta actuació sobre el Firalet era complementària a l’actuació que s’ha de fer en el Firal. Com que aquests anys de crisi ens donaran molts mesos de coll, tenim un temps preciós per poder decidir amb coneixement de causa si el projecte previst per al Firal és el més adequat per a les necessitats de la ciutat; comptant-hi els costos, que molt probablement doblaran el pressupost del Firalet.

Des d’Esquerra, intentarem que s’escolti la ciutadania a l’hora de tirar endavant aquest projecte i, per això, demanarem que es faci una consulta popular a partir de tornar a presentar públicament el projecte. És prou important perquè ho fem bé i perquè la veu de tots es pugui fer sentir. No podem tirar endavant un projecte que no compti amb el suport de la majoria d’olotins.

Com que el tema és molt complex, sembla que va per llarg i que generarà molts debats, el nostre grup municipal defensarà en tot moment la necessitat de convocar aquesta consulta ciutadana sobre com ha de ser la reforma del Firal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada