divendres, 29 d’octubre del 2010

Ple de Pressupostos (octubre 2010)

Avui era un d’aquells dies importants, transcendentals per al futur de la ciutat: al Ple de l’Ajuntament d’Olot hi votàvem els pressupostos i les ordenances fiscals que regiran l’any vinent.

Per a un any com aquest, evidentment el concepte “eleccions” havia de sortir més d’una vegada: pel maig, eleccions municipals!

És normal que cada grup municipal intenti fer-se veure, començar a posicionar-se. En aquest cas, però, el grup municipal d’Esquerra hem optat per mantenir una posició coherent sobre com pensem que s’ha de governar un ajuntament.

Des del mes de juliol, l’equip de govern ens ha donat la possibilitat d’incorporar aportacions a la seva proposta. En aquest sentit, hem pogut intervenir en el detall d’algunes partides. No podem deixar de dir que, malgrat que som oposició, hem trobat diàleg i atenció per part de l’equip de govern. Evidentment, no ens han incorporat una partida per la consulta sobre la reforma del Firal que volem tirar endavant durant el proper mandat. Una altra vegada serà.

En general, són uns pressupostos de contenció, amb menor despesa que els anteriors i amb un increment de la càrrega impositiva sobre els ciutadans que, en cap cas, no supera l’increment de l’IPC (2,1%).

Esquerra hem votat a favor de les ordenances fiscals i ens hem abstingut en el pressupost, sobretot perquè pensem que els pressupostos són el reflex de l’acció de govern i, per tant, en aquest sentit nosaltres no en som partícips. També ens ha valgut l’afirmació de l’alcalde en el sentit que no tiraran endavant la reforma de la plaça mercat i que, en tot cas, els passos que se seguiran aquests propers mesos s’intentaran consensuar amb els grups de l’oposició.

També hem aprovat el Pla d’Habitatge: la gent de l’Oficina Municipal d’Habitatge està fent molta feina i és un element essencial per rebre les subvencions necessàries per mantenir-la.  Esquerra hem manifestat, però, que avui per avui les polítiques d’habitatge només es poden fer des de la incertesa sobre el futur i que no ens podem comprometre amb actuacions que, donada l’oferta actual d’habitatge, no ens portarien enlloc.

També hem estat molt crítics amb les iniciatives relacionades amb les masoveries urbanes i amb les cooperatives d’habitatge. No perquè no siguin uns plantejaments carregats de bones intencions, sinó perquè la dinàmica actual de l’habitatge a Olot no els ofereix cap possibilitat de reeixir. Tot i així, hi hem votat a favor donat que ens convé especialment mantenir la dinàmica de l’Oficina d’Habitatge.

Ha estat un Ple llarg, però interessant per les posicions que han anat marcant tots els grups municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada