dilluns, 29 d’agost del 2011

Correbou a Olot


Avui hi ha hagut ple extraordinari a l’Ajuntament d’Olot. En principi, només s’havia d’aprovar el resultat de la licitació de la recollida d’escombraries. Presentades totes les al·legacions per les empreses licitants, per unanimitat hem aprovat adjudicar el contracte d’acord amb les puntuacions obtingudes per cada empresa. La guanyadora del concurs és l’empresa que presentava una oferta econòmica més favorable, de manera que hi haurà canvi d’empresa encarregada de recollida de deixalles i neteja viària a partir de principis d’any.


S’ha aprofitat el Ple per incorporar un tema amb què no hi comptàvem. L’aprovació per Ple de la celebració del correbou per les Festes del Tura, d’acord amb la nova Llei de regulació de festes tradicionals amb bous.

Nosaltres hi hem estat sempre en contra, però ja ens temíem que ens tornaríem a quedar sols.

Hem explicat que els correbous són una forma més de maltractament d’animals, que regula la llei de protecció dels animals. La nova llei que regula aquest tipus d’espectacles es va haver de fer perquè hi ha algunes poblacions catalanes en què aquests actes constitueixen un element substancial de les festes. Nosaltres hi seguim estant en contra, però pensem que la llei obre la possibilitat que siguin les mateixes poblacions les que prenguin consciència de la necessitat de prohibir aquests actes.

En el cas d’Olot, hem defensat que el fet que en els últims anys hi hagi hagut correbous no implica que hagin de ser considerats com a part consubstancial de les Festes del Tura. Per entendre’ns: si no n’hi hagués (com ha passat molts anys), no passaria res. Calia, doncs, aprofitar la nova llei per ser ferms en la defensa dels animals i no aprovar la celebració del correbou. Resultat: ens hem quedat sols! El grup de CiU ha donat llibertat de vot i només un representant hi ha votat en contra. La resta del consistori ha votat a favor.

M’ha fet gràcia l’argumentació del grup de PxC: han explicat que estan en contra de les prohibicions; segons ells, aquests actes no s’han de prohibir perquè acabaran desapareixent per si sols!

També m’ha sorprès el PSC, argumentant que aquest tema ja s’havia debatut en el seu moment i que no hi tenien res més a dir!

Total: 18 a favor; 3 vots en contra. Hi haurà correbou per les Festes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada