dilluns, 24 d’octubre del 2011

Abstenció en els pressupostos del 2012

Si no hi ha sorpreses d'última hora, avui hem fet una roda de premsa anunciant la nostra posició. En aquests moments de retallades pressupostàries, cal ser positius sense deixar de tenir una posició pròpia!:


Com havíem fet en els últims anys, pensem que des de l’oposició cal fer una tasca constructiva per a la ciutat. És clar que els pressupostos són obra de l’equip de govern que per això va ser legitimat a les urnes i, per tant, presenten els seus plantejaments bàsics que no són pas els d’ERC. Com en anys anteriors, hem plantejat una sèrie d’aspectes que han trobat una certa acollida en aquests pressupostos per part de l’equip de govern. Per aquest motiu, ERC ens abstindrem en la votació dels pressupostos comptant que, amb la nostra abstenció, no tenen cap obstacle per ser aprovats. Això no vol dir que hàgim arribat a cap acord de govern amb CiU, de la mateixa manera que no havíem arribat a acords globals amb el govern anterior del PSC:

1) No incrementar la pressió fiscal més enllà de l’IPC: els temps que corren són difícils per a tothom i no és moment d’afegir una càrrega a la ciutadania, encara que això impliqui haver de reduir el pressupost.
2) ERC havíem plantejat un Pla de treball sobre el Firal i l’illa del teatre que no s’inclourà en els pressupostos, però l’equip de govern ens ha confirmat la seva intenció de tirar endavant l’illa del teatre tan aviat com sigui possible.
3) Un cop aprovat pel Ple de l’Ajuntament d’Olot el projecte de senyalització dels espais de Memòria Històrica, d’acord amb les observacions dels tècnics del Memorial Democràtic, cal posar-hi fil a l’agulla. Hem demanat que hi hagi una partida dels pressupostos destinada a tal fi.
4) Reforma plaça Mercat: el pressupost dedicat a aquest espai no ha d’anar més enllà dels 900.000€ que s’havien reservat al llarg del 2011, i s’ha de fer d’acord amb els placers actuals. En tot cas, sembla que enguany no es podrà tirar endavant cap reforma.
5) Millores en l’estadi de futbol i en els camps del Morrot: pensem que toca invertir en el futbol. No ens hem acabat d’entendre en aquest punt, però sembla que l’equip de govern està buscant les subvencions per poder ampliar les instal·lacions del Morrot.
6) Pla de senyalització, il·luminació i millora de passos de vianant: aquí l’acord sí que ha estat absolut. En funció de les possibilitats pressupostàries, cal continuar treballant en aquest sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada