divendres, 18 de novembre del 2011

Olot: ple de novembre


Plàcid, Ple molt plàcid i això que estem en campanya electoral. De fet, no hi havia cap tema especialment destacat; però és clar que sempre es decideixen qüestions importants.

Se suprimiran els tpo especialment desocupats. Res a dir-hi: no ens podem permetre passejar busos buits. Nosaltres hem demanat que la retallada no es quedi aquí, sinó que s’impulsin programes de difusió del transport públic i que es potenciïn els transports alternatius al vehicle privat. Hem recordat que en el seu moment ja havíem apuntat la possibilitat de comptar amb uns autobusos més petits i que seria bo tenir-ho present per quan s’hagi de renovar la concessió.

Ampliació de possibles usos comercials de can Domènech. Només nosaltres ens hi hem abstingut. No per res, però hi ha algunes coses que no veiem clares. És bo comptar amb una nova zona comercial quan hi ha espais buits al centre? Can Domènech queda fora de la Trama Urbana Consolidada i, per tant, ni s’hi pot instal·lar una gran superfície; això canviarà?, ens interessa? Bé, com que hi ha pros i contres i un model de ciutat de fons que no és prou clar, hem preferit abstenir-nos-hi.

L’equip de govern ha presentat una moció per prioritzar la compra de productes etiquetats en català. Només el PP ha donat la nota quan s’ha abstingut amb el novedós argument que això ara no preocupa la gent, que l’important és l’atur. Tant en Josep Ferrés com jo mateix, hem contestat que el PP mai no troba l’hora de tractar els temes que defensen la identitat de Catalunya i, en canvi, sempre troba el moment per fer lleis que hi vagin en contra. Esquerra hem vaticinat que vénen temps problemàtics en aquest sentit i que hauríem d’anar de bracet la majoria de grups polítics per defensar-la.

En el torn de preguntes, la Clara Casanovas ha fet el prec de repassar les darreres actuacions sobre accessibilitat viària.

S’ha parlat del futur de la FES, del museu dels Sants, dels passos de vianants, etc. Avui, però, hem acabat a una hora raonable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada