dimarts, 14 de febrer del 2012

A cada bugada perdem un llençol


Doncs sí: la dita és prou clara.


Com més va, pitjor. M’hi referia de passada en l’última entrada: no només han donat pel sac tots els treballadors amb la nova reforma laboral, sinó que han aprofitat per treure competències a la Generalitat.

En els últims temps, cada dia que passa serveix perquè el nostre Govern es deixi treure competències: la patètica gestió dels trens de rodalies (semblava que només podíem gestionar l’operador i resulta que la Renfe és intocable; l’última ha estat que va la ministra del ram i accepta que no han invertit, ni ho pensen fer, 5.748 milions d’euros!), la gestió centralitzada dels aeroports, les reformes educatives, el poder judicial...

Quan semblava que estàvem d’acord que l’Estatut ens permetria fer un pas endavant, no només no avancem, sinó que reculem.

El Parlament va legislar sobre els toros a Catalunya. Doncs, com que a Espanya no els agrada, ens canviaran la norma pel darrere.

I, ara, amb la crisi, comencen a córrer veus que cal aprimar l’administració i, per tant, reduiran les funcions dels Consells comarcals.

No puc estar-hi més d’acord. Cal aprimar l’administració: cal reestructurar els consells comarcals, i fins i tot puc estar d’acord que no s’acabin d’impulsar les vegueries fins que no es tingui clar com han de ser.

Ara: nosaltres, els catalans, sempre som la punta de llança de la renovació, de l’estalvi... Hem fet els deures.

Però, què voleu que us digui, a mi se’m torna a quedar la cara de tonto...

I els altres? Han fet els deures? Han aprimat o restringit els pressupostos de les diputacions provincials, han reduït províncies, han aprimat o suprimit els ministeris que no tenen cap sentit, han reduït el pressupost de la monarquia i de les altres institucions sobreres, han estalviat tot el que han pogut en ambaixades, consolats, representació internacional, pressupost militar, etc.?

La resposta és òbvia: banyuts i pagar el beure. I ara sembla que el següent pas del pacte CiU-PP serà la reducció de les aportacions a les entitats catalanistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada