dimarts, 21 de febrer del 2012

Espai Zer01: bona feina!


Em sap greu la desaparició de l’Àrea de Creació Contemporània. Copio el text que hem enviat a la premsa local:



ERC, en contra de la supressió de l’àrea de Creació Contemporània

Finalment, no ha estat el Museu dels Sants. L’equip de govern de la ciutat d’Olot ens ha comunicat la supressió de l’àrea de Creació Contemporània de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.

La justificació que donen és clara: és una àrea que basa gairebé la totalitat del seu pressupost en les aportacions d’altres administracions; amb l’actual conjuntura econòmica, moltes d’aquestes subvencions han desaparegut i l’àrea esdevé poc viable econòmicament.

Des del grup municipal d’ERC-Olot podem entendre la justificació, però no compartim de cap manera la decisió.

Tothom sap que estem parlant d’una àrea que organitza unes activitats amb un seguiment minoritari, difícilment atractives per a la majoria de la població i, per tant, és fàcil que en èpoques de crisi siguin les primeres activitats que rebin les retallades pressupostàries.

Però el cert és que les activitats d’aquesta àrea havien posat Olot en el mapa del país com a centre de difusió de l’art contemporani. Més d’un cop hem afirmat que, com tothom, treballem perquè Olot pugui ampliar l’oferta d’estudis d’art de rang universitari en la línia de poder tenir una facultat de Belles Arts. És clar que mantenir plataformes que permetin la difusió de l’art contemporani faciliten aquesta possibilitat. La supressió de l’àrea de Creació Contemporània no va, doncs, en aquesta línia.

D’aquesta decisió, lamentem especialment l’acomiadament del director de l’àrea, en David Santaeulària, que ha demostrat al llarg de tots aquests anys l’enorme tasca que és capaç de fer perquè Olot sigui un referent de la creació artística contemporània. Lamentem que l’Ajuntament prescindeixi, després de quinze anys de dedicació, dels seus serveis, tot i que estem convençuts que en David, amb la seva capacitat, podrà seguir desenvolupant la seva tasca lluny d’Olot. Per nosaltres, el seu acomiadament no deixa de ser un factor que empobreix la ciutat.



Grup Municipal d’ERC-Olot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada