dijous, 16 de febrer del 2012

Més llençols perduts


I van...


Afegitó a la darrera entrada del bloc (i em penso que no seguiré per aquest camí perquè no acabaria mai!):

La necessitat peremptòria de calés per poder sortir del pas obliga el govern a llançar-se en mans del Partit Popular encarnat en la histriònica Sánchez-Camacho. Resultat? Anem eliminant el poc que l’administració catalana ha pogut anar incorporant en aquests anys d’agònica pseudoautonomia.

De passada, però, els partits del govern paguen el favor que deuen a determinats grups de comunicació (i que hauran de continuar pagant perquè les múltiples queixes sobre la política econòmica no tinguin el ressò mediàtic que haurien de tenir) i assenten les bases per destruir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. L’emissió del reportatge sobre la monarquia espanyola acabarà sent el cant del cigne?

Com acceptem que CiU destrossi els mitjans de comunicació que han pogut salvar el país tots aquests anys? Sense TV3, què ens queda?

El cas de TV3 és paradigmàtic del futur catastròfic que ens espera. Però encara és més simptomàtic l’engany d’infraestructures.

A Catalunya no tenim més remei que retallar i retallar, diuen. No hi ha diners, però aquest any hem enviat a Espanya un mínim de 16.000M€ que no ens han retornat. De fet, anem a rebre la ministra de torn i acceptem, capcots, que ens digui que havien d’invertir a Catalunya 5.700M€ però que no ho faran. I, llavors, se’n torna a Madrid i diu que cal invertir a les rodalies catalanes perquè són penoses, però que no ho faran perquè els diners no els arriben (amaga que, per exemple, el sistema de control de rodalies que el govern espanyol no pot pagar a Catalunya ja fa temps que l’han pagat a Madrid).

I ara ve la bona: l’Ana Pastor, la senyora ministra, surt amb un pla faraònic per construir el corredor ferroviari del Pirineu, que només entén Espanya, per defugir el corredor mediterrani (no fos cas que enllacéssim de manera digna Catalunya i País Valencià) que demana tot Europa.

Mentrestant, recuperen el Plan Hidrológico Nacional i l’Artur Mas els riu les gràcies tornant a parlar del transvasament del Roine. Voleu dir que, amb la crisi que tenim, el que ens faltarà és aigua?

2 comentaris: