dijous, 6 de desembre del 2012

#tenimpressa


Sí, ho hem de fer bé, però tenim pressa.


Aquests dies, malauradament ens van donant arguments contra aquells que deien que la independència només es justificava (o es reclamava) per motius econòmics: els catalans, rics, no volien pagar les comunitats pobres...

És evident que aquest argument era més que fal·laç; però també és veritat que cal donar alguna solució des de Catalunya als 800.000 aturats que tenim, al 50% de joves que busquen feina i no en troben; a tots aquells catalans i catalanes que s’han passat els millors anys de les seves vides adquirint una formació superior i que, quan és l’hora d’entrar en el mercat laboral, en queden al marge...

És clar que hi ha motius econòmics per afanyar-nos, per tenir pressa, però no són els únics, i potser tampoc no són els més importants, malgrat tot.

Potser no són els més importants perquè fa més de tres segles que Espanya ens vol fer desaparèixer com a poble, com a nació. I, per això, tenim pressa!

El govern espanyol actual vol imposar la castellanització a les nostres escoles, la recentralització a les nostres universitats, l’espanyolització a la nostra societat... Sap greu continuar l’enumeració, com si haguessin retornat els temps foscos del franquisme.

I és que, en el millor dels casos, no ens podríem permetre com a poble tenir l’espasa de Dàmocles planant sobre els  nostres caps en funció de si el govern d’Espanya fos així o aixà. Un poble no pot sobreviure en aquestes condicions.

Passa, però, que les veus (n’hi ha? D’acord, sí, jo en conec dos o tres, el del meu costat en coneix tres o quatre més...) espanyoles que defensen la “pluralitat”, que entenen la singularitat nacional del poble de Catalunya, no existeixen; o ningú no piula, per por o perquè de debò no els interessa gaire...!

Com deia Joan Fuster: ens volen destruir com a poble.

#tenimpressa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada