divendres, 25 de gener del 2013

Gener: Olot sense circs amb animals


Ahir va ser un dels plens més tècnics de l’actual mandat. Els punts de l’ordre del dia no van generar cap polèmica ni debat. Nosaltres només vam fer incidència, en l’apartat de l’aprovació de l’acceptació de les subvencions per al curs 2011-12 a les Escoles Bressol i a l’Escola de Música, sobre el fet que ja hem reiterat de la reducció de les subvencions de la Generalitat. Vam insistir en la importància social d’aquests àmbits i vam demanar que es mantinguessin els esforços que s’havien fet a les Escoles Bressol i que es mirés de treballar en el mateix sentit a l’Escola de Música. Se’ns va contestar que no s’augmentaria el cost per a les famílies i que no hi havia cap informació sobre les possibles subvencions per al present curs.


De seguida vam passar a l’apartat de mocions. Nosaltres vam presentar la d’Anima Naturalis per la prohibició de circs amb animals salvatges. La Clara va fer una magnífica defensa del tema i, finalment, vam comptar amb els vots favorables de CiU, PSC i PP (la fotografia correspon al moment que representants de l’associació ens vam lliurar un record per l’aprovació de la moció).

La moció de la CUP defensant la ramaderia i pel control de la fauna salvatge es va aprovar per unanimitat, però la del control de les bosses de plàstic només va comptar amb el nostre vot favorable i el del PSC.

Abans de les preguntes, vam presentar, d’urgència, la moció de l’AMI i l’ANC en suport a la Declaració de Sobirania del Parlament. PP, PxC i PSC (llevat de la Veva Ruiz) van votar en contra de la urgència. Com que amb els vots de CiU i ERC en fem prou, vam poder defensar la nostra posició que, evidentment, era en defensa del dret a decidir. En un moment determinat, vam intuir que el PSC s’abstindria perquè un dels punts de la moció demanava treballar per escampar la idea d’Estat Propi entre la població. D’acord amb l’alcalde, vam proposar d’eliminar aquest punt per intentar incorporar-hi els membres del PSC. I la sorpresa va ser que tots els membres del grup municipal olotí del PSC van votar a favor de donar suport a la declaració del Parlament i d’exigir que es faci un referèndum sobre la independència com a molt tard el 2014. Només hi van votar en contra, doncs, PxC i PP: no volen que els catalans votem!

En l’apartat de precs i preguntes, jo vaig demanar si s’oferiria o no la línia de P3 de l’Escola Llar en la preinscripció. La resposta va ser que això depenia d’Ensenyament, però em va semblar que no  hi havia cap intenció d’oferir-la. Em va sorprendre que l’alcalde digués que és una qüestió que no depèn de l’Ajuntament, que en cap cas s’havia parlat de tancar l’Escola Llar i que hi podien aparèixer altres temes com la necessitat d’obrir un nou institut a Olot.

La Clara va insistir en l’ordenament dels horts urbans i dels espais perifèrics, fent especial incidència en la cabanya dels Tossols i en l’entorn de la Moixina. Se’ns va dir que s’estava treballant (ja fa força mesos de la nostra demanda...) en el reglament sobre els horts, que si calia passar a recollir la brossa dels Tossols ja es faria (però que els ciutadans ho reclamessin a la web municipal) i que ja estaven al cas del problema de la Moixina però que hi havia conflictes amb el Parc Natural, encara que de totes maneres continuarien intentant resoldre els temes.

També vam preguntar per la comissió del Parc de Pedra Tosca i la necessitat d’incorporar-hi els veïns. Se’ns va contestar que ja s’havia fet una comissió tècnica que estava iniciant els treballs i que posteriorment s’hi incorporarien els veïns.

Finalment, vam demanar sobre la possibilitat de permutar zones d’àrea blava del centre de la ciutat per àrea verda, aprofitant que l’aparcament dels Closells es farà de pagament. Sembla que l’aparcament de can Tané avança amb prou celeritat i que es mirarà de complir les necessitats dels veïns, encara que ens van recordar que hi ha places disponibles a l’aparcament subterrani de l’estació d’autobusos.

I a les 10 en punt del vespre vam acabar el Ple del mes de gener! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada