diumenge, 17 de febrer del 2013

El país que volem la variant que volem!


Sóc d’aquells que estic convençut que la independència és absolutament necessària i només depèn de nosaltres; i, per tant, estic convençut que no trigarem gaire a fer el pas decisiu i que, entre altres coses, les properes eleccions municipals a Catalunya no seran pel maig del 2015 (és que si no ens independitzem aviat, potser no ens quedaran municipis!).


La situació del país és delicada: pels continus atacs a l’autogovern i a la nostra llibertat, i també per la greu situació econòmica. Hem de tirar endavant! Però és prioritari evitar que les presses ens facin fer malament les coses; no podem fer segons quines actuacions que, més endavant, ens suposin un llast insostenible.

A Olot, per exemple, ja estem lluitant contra el fracking, però em penso que també haurem de lluitar perquè no ens encolomin una variant que no és la que toca: si el més sostenible és fer un túnel, volem un túnel. Abans que fer les coses malament, val més esperar que puguem disposar dels nostres impostos. I, sobretot, que ara no ens vinguin amb peatges que no toquen.

Transcric la posició del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olot sobre aquest tema:

ERC-Olot ens volem posicionar en un dels temes centrals que preocupen els olotins en els últims anys. Arran de les darreres declaracions del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, pensem que cal deixar clara quina és la proposta que fa la Conselleria:

a)    Afirma que començaran les obres durant aquesta legislatura.
b)    Diu que vol comptar amb la complicitat de l’empresa privada.
c)    Diu que són els usuaris que han de pagar-ne el cost.
d)    Demana al ministeri que compleixi la seva part, quan des de l’equip de govern del consistori olotí s’ha afirmat que l’Estat se’n desentén.


Des d’ERC-Olot volem afirmar que ens cal tenir la variant al més aviat possible, però aquesta necessitat no ens ha de justificar no fer les coses ben fetes.

Hi ha un traçat aprovat des de fa anys, només falta que el Ministeri aclareixi l’enllaç de la seva part amb el tram que pertoca a la Generalitat.

No són moments de canviar projectes ja aprovats. Si ja hi ha un projecte aprovat, per què ara s’ha de canviar? La reducció de costos és mala consellera, només ens conduirà a fer una obra mal feta, que serà molt menys respectuosa amb el nostre entorn natural i que a la llarga ens acabarà perjudicant.

Demanem:

1)    Que la Generalitat executi la seva part com estava projectada.

2)    Que s’avanci en l’enllaç de la variant amb la ciutat. La via d’entrada per l’avinguda dels Països Catalans i l’avinguda d’Europa ja estava previst que pogués fer de variant provisional que solucionés el problema del vial Sant Jordi mentre el Ministeri no fes la seva part de l’obra.

3)    El conseller no ho va deixar gens clar, però per si es donés el cas, no ens sembla just que la variant d’Olot l’hagin de pagar els olotins. Si s’està referint a possibles peatges, hi estem radicalment en contra.

La fusió del barri de l’Hostal del Sol amb la resta de la ciutat és prioritària i, per tant, cal fer el túnel que elimini el viaducte actual i que està previst en el projecte inicial que ha d’executar el Ministeri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada