dissabte, 23 de març del 2013

Arriba la primavera, al Ple d'Olot!


I, amb rècord!: tocaven les 11 del vespre (tres hores i mitja) quan l’alcalde donava el Ple per acabat. Molt de públic, molta expectació i molts temes prou interessants...

Liquidació del pressupost: malgrat l’escanyament (el xantatge, que diu el president Junqueras) del govern espanyol, l’Ajuntament d’Olot resisteix i tanquem (justet, però) en positiu: ara, caldrà insistir perquè no s’incrementi la càrrega impositiva sobre la ciutadania i es mantinguin els serveis; la reducció de personal comença a ser insostenible i la situació de les escoles bressol, de música i d’expressió, delicada (per no entrar en detalls...)

També vam aprovar inicialment l’ordenança de ciutadania... Veurem si té la viabilitat que ha de tenir, però se n’ha de fer un seguiment i, per exemple, en aquest punt la policia municipal i ha de tenir molt a dir. En canvi, vam deixar sobre la taula el pla d’usos del volcà Montsacopa: havíem tingut una setmana per fer-hi aportacions, però sembla que algun grup municipal o alguna associació de veïns demanaven una mica més de temps. Ens anirà bé per acabar de polir-ho.

Finalment, també vam poder aprovar una de les primeres resolucions de la taula d’habitatge: demanar que no s’apliqués l’augment d’IRPF a les persones que havien fet la dació en pagament dels seus domicilis. Són aquelles absurditat legals que s’hauria de ser molt àgil per rectificar però que la maquinària de l’Estat no respon amb la solvència amb què ho hauria de fer.

Tot seguit vam passar a l’apartat de mocions i preguntes al Ple. En aquest cas, per variar, prou interessant.

En primer lloc, la comunitat educativa de l’Escola Llar demanava la implicació del consistori per trobar les fórmules adequades per fer viable la continuïtat de l’escola. Vam insistir que és imprescindible la feina que fa qualsevol escola per l’entorn immediat i per tota la ciutat i, com no podia ser d’una altra manera, es va aprovar per unanimitat. Esperem que aquest pas signifiqui el compromís de l’equip de govern per no tancar definitivament l’escola.

Tot seguit, l’Associació Catalana d’Amics del Poble Saharauí va presentar una moció en repulsa de les darreres actuacions polítiques i judicials contra ciutadans saharauís. Va costar que s’acceptés la seva incorporació al Ple, però un cop presentada és evident que l’actuació del Regne del Marroc és lamentable i que el poble saharauí es mereix el suport absolut des de Catalunya. Nosaltres vam manifestar que arribarà el dia que catalans i saharauís podrem celebrar conjuntament la independència dels nostres pobles. Només el PP es va abstenir.

La CUP va presentar una moció per explorar la possibilitat de pagar els impostos a l’Agència Tributària Catalana que ja havíem presentat ERC pel març de l’any passat. En aquest cas, però, el PSC es va abstenir i només va rebre el suport dels grups municipals d’ERC i de CiU.
Finalment, representants de la policia municipal van presentar una pregunta en relació al conflicte laboral que mantenen amb l’equip de govern. Lamentem profundament que la situació hagi arribat a aquest extrem, però entenem les reivindicacions dels policies. Com a treballadors públics estan patint les mateixes retallades de la resta de treballadors de l’administració. En el seu cas, però, ho agreuja el fet de treballar per torns i de comptar amb una plantilla molt limitada. L’alcalde va apuntar la possibilitat de comptar amb un mediador per intentar resoldre el conflicte. Des d’ERC, pensem que és la línia que cal seguir. Quan un tema laboral s’enquista d’aquesta manera, és difícil de resoldre i, a més, acaba sent perjudicat tothom, però especialment els treballadors (en aquest cas, els policies municipals). Mirarem de fer-ne seguiment i treballarem perquè s’arribin a solucions positives, en la mesura que ens sigui possible.

I, és clar, tres hores i mitja donen per molt, però en síntesi aquesta seria la nostra visió. Per l’abril, més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada