dimecres, 12 de febrer del 2014

L'estel de la llibertat

El grau d’histerisme, els tics antidemocràtics i la persecució ciutadana estan arribant a uns extrems colpidors.

 

Si ens fixem només en els símbols i en les banderes, aquells draps que els progressistes de tota la vida (ells, ciutadans del món, deien!) no volien tenir presents, han estat blanc de les ires de les forces més retrògrades de l’espanyolisme. Res de nou: a les Illes Balears prohibeixen l’oriflama, als recintes esportius requisen estelades perquè són “anticonstitucionals”, la Guàrdia Civil anota les cases que exhibeixen estelades i persegueix els automòbils que porten el CAT. El govern valencià censura un diccionari de la seva Acadèmia Valenciana de la Llengua perquè diu que el valencià també s’anomena català en altres territoris... I els “progres” espanyols, ni piulen (per cert: dretes i esquerres espanyoles s’han passat anys impedint l’ús del català al Parlament espanyol i a l’europeu).

Per què s’acarnissen amb les estelades? Per què arriben a tal paranoia que les volen esborrar del mapa, quan poblen els balcons de tot Catalunya?

Sí, és clar, l’estelada és un símbol que s’inspira en la bandera cubana i tenen molt clar com va acabar la cosa. I la cubana s’inspira en els estels i els colors de la bandera dels Estats Units...

Es pot acabar donant la paradoxa que els catalans podran exhibir lliurement l’estel de la llibertat en tots els països del món i que, en canvi, l’hauran d’amagar quan travessin el Sènia o el Segre.

No és cap novetat: el Santiago Bernabeu és l’únic estadi del món que prohibeix l’ús del català en la seva megafonia, amb l’excusa que pot ser entès com una “provocació”...

No hi fa res: és una mostra més que Catalunya va marxant d’Espanya a passes accelerades. Mentre les estelades omplen el país, dellà l’Ebre ens les prohibeixen, ens multen i ens persegueixen.


I la resta del món? Doncs no deuen poder entendre com els governants espanyols són tan gamarussos i de mica en mica es deuen anar convencent que l’única sortida de la situació és la que proposen els catalans, la democràtica, la llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada