dimecres, 30 de juliol del 2014

Juliol: correbou i plaça dels coloms

Deuen haver estat les calors de l’estiu que mai no arriba, però aquest Ple ha estat dels més curts de l’any.

 

Com sempre, hem hagut d’aprovar l’excepcionalitat del correbou de les Festes del Tura i, com sempre, amb en Josep Ferrés, ERC ens hem quedat sols defensant que una activitat així no aporta res positiu a unes festes que hauríem de ser modèliques. Cal, en ple segle XXI, ensenyar el jovent a martiritzar un pobre animal atemorit?

Seguim fent passos per culminar el procés de construcció del nou Mercat municipal. Hem modificat els pocs espais que havien quedat deserts en el concurs d’adjudicació de places perquè siguin més atractius. Quan el Mercat s’inauguri, estaria bé que no quedés cap espai sense ocupar. I també hem votat agilitzar els tràmits per poder instal·lar a temps la xarxa de calor amb energies renovables: hem insistit que, com que és un procés molt complex perquè també depèn del trasllat de l’hospital, no per fer les coses ràpid es facin pitjor del que caldria.

En aquest mateix sentit, hem lamentat que no tenir els projectes definits del tot de bon principi ens ha obligat a fer una sortida del pàrquing del Mercat per la plaça dels Coloms, i ara resulta que hem de descatalogar els arbres de la plaça. No ens ha agradat: com a mínim, demanem que s’intentin salvar els dos xipresos que tenen més de 60 anys i vint metres d’alçada. Nosaltres i PSC hem votat en contra de la descatalogació, PxC s’hi ha abstingut. És clar que no volem posar problemes perquè l’obra de la plaça Mercat es faci al més aviat possible, però pensem que el mal que representa destruir aquests arbres és prou gran perquè s’intenti fer l’impossible per salvar-los. Tot i que s’ha aprovat la descatalogació amb els vots de CiU i PP, almenys l’equip de govern ha manifestat la seva voluntat d’intentar evitar la seva destrucció, si no és absolutament imprescindible.

Finalment, també s’ha aprovat un conveni amb Catalunya Banc per promoure habitatges destinats a lloguer assequible. Hem demanat què pot passar amb la compra de Catalunya Banc per part del BBVA. En principi, es mantenen els acords, però... Més danys col·laterals del desastre per al país que suposa la substitució del sistema de caixes catalanes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada