dissabte, 21 de febrer del 2015

Breu Ple de febrer a Olot

Breu perquè l’ordre del dia no era molt extens, però intens com sempre. A més, per si no ho sabíem, s’acosten les eleccions municipals.

Es va donar compte de l’ampliació de l’espai de l’Observatori del Paisatge. Ho vam aprofitar per lloar l’activitat d’aquest ens i del fet que estigui ubicat a Olot. Dirigit des del 2005 per Joan Nogué, ha generat una gran activitat que potser no ha estat prou coneguda a la nostra ciutat; per això, també volem destacar que es molt interessant la voluntat d’obrir-se a la ciutadania olotina amb activitats obertes al públic en forma de xerrades i presentacions.

No vam estar-nos de remarcar que si la Generalitat de Catalunya havia triat Olot com a seu de l’Observatori del Paisatge devia ser perquè som en una ciutat i en una comarca on tradicionalment s’ha tingut prou cura de l’entorn; i vam aprofitar per assenyalar que aquesta cura l’hauríem de tenir sempre i especialment quan promovem segons quines actuacions urbanístiques o segons quines infraestructures (pensàvem, evidentment, en el desastre que es vol fer amb la variant d’Olot al seu pas pel barri de l’Hostal del Sol).

També es va plantejar l’expropiació d’una finca al peu del volcà Montsacopa que permetrà ampliar l’espai de les grederes i obrir un nou camí per facilitar-ne l’accés. Ja posats també vam subratllar un aspecte que a ERC-Olot ens preocupa especialment: facilitar l’accés al Montsacopa sí, però en cap cas voler atraure un turisme massificat que no tingui en compte el respecte a l’entorn que ens és absolutament imprescindible.

Es va donar compte del pla d’usos de l’edifici de l’antic hospital, aprovat en Junta de Govern. Com que respon a la idea de projecte global que nosaltres havíem demanat, no ens va semblar malament. L’espai que havíem qüestionat, dedicat a comerç, es redueix a un 8%. S’ubica l’espai de gestió de l’illa energètica per a Wattia que, evidentment, celebrem. S’amplia l’espai dedicat a geriàtric, però s’unifica en la zona del carrer del doctor Fàbregas i en el carrer de Sant Rafel, mentre que es deixa tot l’espai del carrer Mulleras per equipaments municipals, incloent-hi la possibilitat de dedicar-hi un espai per a entitats.

Finalment, vénen eleccions, i el PSC va presentar una moció en suport a les entitats que es veuen afectades per la nova llei de l’Impost sobre Societats. És curiós perquè s’han passat quatre anys demanant que no s’incloguessin en el Ple mocions que no afectessin directament qüestions que es poden decidir a nivell municipal i ara ens vénen (és cert que van donar l’opció de presentar la moció conjuntament) amb una moció que afecta una llei ministerial contra la qual s’està treballant des del Govern i des del Parlament. En fi: bo és que des de l’Ajuntament ens sumem a les queixes pel projecte de llei i que donem suport a les entitats afectades, que són la majoria. Tot plegat, molt lamentable.

Finalment, en el torn de preguntes, la Clara Casanovas va demanar per si es compleix la normativa sobre els horts (se’ns va dir que sí, però ja trametrem els casos que ens han arribat) i per l’anunciat reasfaltat de l’avinguda Sant Jordi:sembla que la conselleria ens pagarà un asfaltat superficial. Nosaltres vam reclamar un pla seriós perquè es faci un reasfaltat com toca, que no es malmeti així que passin les eleccions i que inclogui un asfaltat amb reducció acústica.


I, per una vegada, vam acabar el Ple a una hora més o menys decent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada