divendres, 20 de març del 2015

Ple de Sant Josep i 84 anys d'ERC

El mandat municipal s’acaba i es fa prou notar perquè es van tancant molts temes que havien quedat pendents i se sumen els discursos en clau de pescar vots... Ja se sap, les presses d’última hora (en Mulleras, molt en la seva línia ideològica, parla d’inaugurar pantans i sortir al No-Do!)

El Ple d’avui, però, no presentava gaires temes de gran importància. L’adhesió del Sismògraf a l’Associació Plataforma d’Arts de Carrer. Anirà bé per intentar consolidar un bon projecte que ens pot posicionar de cares al futur com a ciutat artística.

La liquidació del pressupost del 2014, com en els últims anys, molt positiva, cosa que permet destinar bona part del superàvit a inversions ben necessàries. Es proposen unes inversions amb les quals estem molt d’acord, especialment a destinar 200.000 euros als camps del Morrot. Hi votem a favor.

Ha sortit un problema amb les condicions de l’edifici de la planta de transferència. L’equip de govern ho intenta resoldre ampliant la concessió, seguint els termes de l’adjudicació. Ens sembla bé. Però no ens sembla bé que, amb les presses, ens vulguin treure al Ple el dret d’aprovació del plec de clàusules per al concurs dels locals comercials de l’antic hospital, i que les cedim a la Junta de Govern Local. De totes maneres, perquè no sigui dit que impedim l’adjudicació d’uns locals que poden millorar l’oferta comercial del centre, ens abstenim.

On sí que no podem estar d’acord és en la supressió de l’Àrea Residencial Estratègica del Mas Bosser. D’acord que, a hores d’ara, amb més de 1.800 pisos buits a Olot, no té massa sentit tenir en cartera la construcció d’àrees residencials estratègiques. Però, per això mateix, no veiem la necessitat de suprimir aquesta actuació. Les AREs organitzen el sòl urbanitzable amb una bona part destinada a habitatge protegit. Des d’ERC tenim clar que ara no és el moment de noves construccions, però tampoc veiem malament tenir una reserva de sòl per a vivendes protegides i per això no veiem clar renunciar a l’ARE, sobretot si no es pot garantir el mateix percentatge de protecció oficial en el nou pla especial que s’hauria d’aprovar.

Un punt important és l’aprovació del pla de mobilitat sostenible. Sorprèn que s’aprovi gairebé en l’últim ple del mandat actual, però benvingut sigui, sobretot si es planteja per tota una dècada: 2015-2025. Es tracta d’un pla de màxims que té un pressupost total de 20M€, però amb unes actuacions que estan en la línia correcta i que, en 10 anys, són del tot factibles. Millora de l’accessibilitat i dels passos de vianants, millora dels itineraris a peu i amb bicicleta, millora del TPO, incorporació d’àrea verda al centre de la ciutat, impuls dels vehicles elèctrics, etc. Un bon pla. Ara caldrà creure-hi i posar-hi fil a l’agulla.

Finalment, aprovem la moció que demana la creu de Sant Jordi per a l’olotí, Enric Sala i Villegas.

En l’apartat de preguntes, la Clara demana per la supressió de les illetes centrals de l’avinguda de Santa Coloma que donen seguretat als vianants. La resposta és que el final de la Volta a Catalunya ho requereix i que es restituiran al més aviat possible. L’equip de govern de CiU defensa el tema com una aposta del seu model de ciutat. Bé, estan en el seu dret; però no seria una actuació pròpia del nostre model de ciutat: nosaltres pensem que Olot té prou coses a oferir, és prou atractiva, com perquè haguem de fer actuacions d’urgència, provisionals i de dubtós rendiment, perquè passi per la nostra ciutat la Volta a Catalunya.


En fi, tot són models de ciutat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada