divendres, 31 de juliol del 2015

I, ara, les plebiscitàries!

Primer Ple del mandat a Olot, estrenant un govern curiós de CDC, UDC i PSC... I ERC com a grup majoritari de l’oposició. Confiem que sigui un mandat ben curt, perquè arran de les properes eleccions del 27 de setembre la independència és a tocar.



Pocs punts destacats en l’ordre del dia, llevat de les mocions... Aprovem el concurs per dues places d’agent i una de sergent de la policia. Tenim clar, menys i menys tothom ho té bastant clar, que tenim una plantilla curta. ERC vam demanar d’estudiar la possibilitat d’ampliar la plantilla per millorar la seguretat a Olot, la policia de proximitat, les campanyes de sensibilització... Veurem! L’alcalde ha reconegut un fet que vam anar destacant al llarg de l’anterior mandat: els treballadors de l’Ajuntament han hagut de patir moltes retallades i multiplicar-se per cobrir les justeses de personal; ha reconegut que potser ara comença a tocar revisar plantilles per analitzar quines necessiten ampliar-se.
En Lluís Juncà va fer el nostre particular al·legat anual en contra dels correbous. En aquest cas, però, per fi no ens vam trobar sols i els grups d’OeC i la CUP també hi van votar en contra (ens agrada especialment, perquè la CUP, quan era ApG, havia defensat els correbous). Malgrat això, la majoria CiU-PSC es va acabar imposant i seguiran havent-hi correbous per les festes, almenys per aquest any.
L’altre punt destacat de l’ordre del dia era una nova modificació de pressupost, de 748.000€! Ni ho vam poder debatre prèviament, ni vam tenir tota la informació. Hi ha molts aspectes clarament opinables i fins i tot, amb una dotació tan important, calia haver pogut plantejar dedicar una part de la dotació a aspectes socials, com les escoles bressol o l’escola de música. En fi, malgrat l’oposició, el vot a favor de la majoria de govern va tornar a ser determinant.
En l’apartat de mocions, vam aprovar per unanimitat el suport al Correllengua, però es va desestimar la proposta d’enlairar una estelada per festes del Tura, malgrat els diàfans arguments defensats per en Quinto en el sentit que vivim uns moments excepcionals que requereixen posicionaments excepcionals: només ERC i CUP hi vam votar a favor.
ERC havíem presentat dues mocions: la primera per declarar plebiscitàries les eleccions del 27S i la segona per ingressar els impostos municipals a través de l’Agència Tributària de Catalunya. OeC i PSC hi van votar en contra en el primer cas i es van abstenir en el segon. CiU hi va votar a favor i la CUP va fer un Sí-crític. Total: l’Ajuntament d’Olot reconeix el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27S i tan aviat com sigui possible ingressarà els impostos a través de l’ATC.
En l’apartat de preguntes, la Clara Casanovas va demanar per l’estat del carrer del Rengle i va recordar el dia mundial contra el tràfic de persones. L’Anna Barnadas va demanar sobre la separació d’aigües pluvials i fecals en les obres de l’avinguda de Santa Coloma i sobre el tancament del punt d’informació turística del museu dels volcans.

Bé, tot plegat, per ser el primer ple ordinari del mandat, prou interessant! I tothom a treballar pel 27S!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada