diumenge, 12 de juliol del 2015

Tots amb l'Escola d'Art!

Avui he llegit un article al diari El Punt Avui en què la direcció de l’Escola d’Art d’Olot reclamava un nou edifici per a l’escola.

No m’ha suposat cap novetat perquè el nostre grup, durant la campanya electoral, ja hi havíem parlat, encara que llavors no en féssim difusió perquè aquest no és el nostre estil.
La veritat és que no feia pas gaire que havia anat a l’escola, però no m’havia adonat de les lamentables condicions en què es troba l’edifici. És clar que és un luxe tenir un centre educatiu en un edifici històric com el del convent del Carme, però també és una necessitat absoluta reclamar que un centre educatiu estigui en condicions.
De fet, si tots els olotins que exigim una millora de l’enrajolat del Firal, perquè el veiem en unes condicions lamentables, veiéssim l’estat de l’enrajolat d’algun passadís de l’escola d’art, ens posaríem les mans al cap. Lamentable. Malgrat els esforços que ens consta que estan fent l’equip directiu i tots els professors de l’escola, la situació és molt complicada. I, pel que ens van comentar, el problema de l’enrajolat encara és un dels més petits amb què es troben... Tot i així, és de lloar la feina formativa que s’està fent a l’escola, amb uns estudis atractius i diversificats que acaben donant una titulats amb una gran preparació, com demostren els diversos premis que han rebut en els últims anys.
Ho vam dir en campanya electoral i, per tant, no és cap novetat. http://www.elpuntavui.cat/article/3-politica/17-politica/854228-ciu-i-erc-dolot-duen-la-nova-escola-dart-a-la-campanya.html?tmpl=component&print=1&page= Però si de debò ens interessa l’escola d’art, si pensem que és un actiu per a la ciutat que ens singularitza i que ens fa mantenir una tradició artística de la qual ens enorgullim sempre que en parlem o ens ho recorden, si volem treballar amb la possibilitat d’estudis universitaris d’art, si defensem que l’escola d’art s’ha d’obrir a la ciutat, cal que la ciutat hi aposti definitivament.
És clar que estem parlant d’un centre que depèn de la Generalitat de Catalunya, que l’ajuntament només hi ofereix l’espai i que el manteniment és qüestió del titular administratiu, però des de la ciutat no ens podem quedar plegats de braços. Nosaltres ja parlàvem de començar a endegar el projecte de can Sacrest que pot ser un actiu molt important per al barri vell i per al barri de Sant Miquel.

Potser ha arribat el moment d’apostar-hi fermament i començar a posar fil a l’agulla!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada