divendres, 25 de setembre del 2015

Setembre: el ple de Fontajau

Doncs sí, tocava Ple de l’Ajuntament d’Olot i, encara que en el nostre esperit érem més donant suport a l’altre ple, el de Fontajau, tampoc no era qüestió de canviar el d’Olot amb motiu d’un acte electoral: encara ens haurien denunciat a la Junta Electoral Central i ens haurien imposat un Ple compensatori...!


I, de fet, va semblar que érem més a Fontajau, participant de la revolució democràtica més important d’Europa, que no pas al Ple d’Olot. En l’ordre del dia, diverses qüestions de tràmit i altres detalls administratius i de personal. Tot aprovat per unanimitat.

ERC-Olot vam presentar una moció en relació a les indemnitzacions dels regidors. La qüestió és molt simple: els regidors que no tenen una retribució mensual (gairebé tots), perceben indemnitzacions per l’exercici de les nostres funcions, unes indemnitzacions que s’apliquen per assistències a les reunions d’alguns organismes: Ple, Junta de Portaveus, Junta de Govern i Comissió Coordinadora de Grup. Per la resta de reunions, no es percep cap tipus de retribució.

La nostra moció feia notar que la indemnització per la Comissió Coordinadora es limina a una per setmana, però que les altres no tenen límit. Tenim molt clar que la intenció no és fer més reunions de les que corresponen, però ERC-Olot pensem que és bo estipular també un límit en les indemnitzacions de les altres reunions. Concretament, nosaltres proposàvem una indemnització mensual per als plens i les juntes de portaveus, i setmanal per a les juntes de govern.

Sorpresa: l’equip de govern de CDC-UDC-PSC hi vota en contra perquè diu que no se superaran. I, doncs, si no se superaran, per què no determinar-ho explícitament, diem nosaltres? I la CUP s’absté perquè està en contra que els representants polítics rebin cap tipus de retribució. En Lluís Juncà, que és qui va defensar la moció, va deixar clar que aquesta no és la posició d’ERC: nosaltres pensem que l’activitat política ha de ser suficientment retribuïda, però això no treu que defensem que es pugui simplificar el mecanisme perquè la comprensió del sistema sigui més senzilla.

Total, que la nostra moció no va prosperar!

I, després, algunes preguntes: la Clara va demanar pels nous senyals lluminosos i per la seva col·locació (sembla ser que ja els teníem i que la col·locació depèn dels tècnics), per les places de geriatria (si no canvia la situació econòmica és difícil que s’ampliïn les places públiques) i per la manca de plaques senyalitzadores de carrers (sembla ser que s’està elaborant un pla). L’Anna va demanar per la informació que havia sortit a la premsa de construcció d’un passeig vora-riu i si s’havia parlat amb experts en el tema (la resposta va ser que no hi ha tal pla, que ara es fa una neteja del riu que ja s’havia aprovat, i que el tema del passeig es tractarà dins del pla de mandat). I jo vaig fer notar que no havíem felicitat en el ple a en Nan Oliveras per la seva medalla de bronze en el mundial de Triatló sub-23, a qui ja s’havia fet una rebuda en la sala de plens aquest dilluns.


I ja està, tot pensant en el ple de Fontajau i a fer també el ple aquest diumenge pel vot de les nostres vides!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada