dilluns, 1 de maig del 2017

Abril, Ple ordinari

Sí, per fi vam tenir un Ple ordinari pel que fa a l’extensió: fins i tot, com que no hi estem avesats,  se’ns va fer una mica curt!

En primer lloc, vam acordar donar les ales a la cultura a l’olotí Joan Asín: l’avala tota una trajectòria, o sigui que és un reconeixement ben merescut. Felicitats de tot cor!
Vam cancel·lar el registre de parelles de fet d’Olot, donat que la Conselleria ja n’ha obert un de centralitzat per a tot Catalunya i permetrà millorar-ne la utilitat.
També vam aprovar diversos preus públics, entre els quals els de les escoles bressol, de música i d’expressió. Sempre hem defensat que l’administració general no se’n pot desentendre i que, en tot cas, els governs locals han de fer un esforç perquè les escoles públiques tinguin un preu a l’abast de tothom. Des de l’equip de govern del PDeCat-DC-PSC, han fet un petit esforç per millorar les condicions i estan treballant en la tarifació progressiva. Endavant, doncs: tots els esforços són pocs i hem de lluitar perquè en la nova República, el govern del país no se’n desentengui i tot plegat estigui més ben organitzat. D’altra banda, hem d’anar amb compte amb la tarifació progressiva, perquè no ens passi allò que a algunes famílies els surti més cara l’escola pública i s’acabi fomentant la privada.
Un altre punt interessant va ser l’acord de cessió de terrenys de Sant Miquel per fer-hi un pas cap al Morrot i un espai de jocs. De mica en mica es va avançant en el PIAM del barri, però pensem que no s’hi estan esmerçant prou esforços per accelerar totes les intervencions que es van planificant. En fi, no deixa de ser una millora i ho hem de celebrar.
ERC vam presentar una moció demanant al Govern espanyol que, a diferència del que marca la llei que van aprovar per imposició del pla d’estabilitat europeu, permeti que el superàvit dels ens locals es pugui aplicar a la millora dels serveis públics i a inversions prioritàries en comptes d’aplicar-ho exclusivament a eixugar el deute en aquells ajuntaments que estan prou sanejats financerament.
Finalment, vam demanar si s’estava treballant prou per solucionar el tema de la proliferació de la població de gats. La resposta va ser que no saben com fer-ho i que demanen col·laboració ciutadana. I també vam demanar per un llum del carrer Reis Catòlics-Pere Lloses que fa dos anys que es reclama i que no hi ha manera d’aconseguir. A veure si en el proper Ple ja s’ha fet la llum!
I fins aquí: un parell d’horetes, i cap a sopar!

En el proper Ple felicitarem el CPAO pel seu dotzè europeu i, potser, el títol de 3a de la UEO..., entre altres!: CTTO, CEO, etc.!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada